Vučić čestitao Božić patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i vernicima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

“Sećajući se velike božije ljubavi prema čoveku, pokazane rodjenjem gospoda Isusa Hrista, želim da nadahnuti njome zajednički kročimo prema budućnosti, predano delajući za dobrobit naše otadžbine i naših gradjana, doprinoseći napretku i razvoju. Neka radost Božića bude inspiracija za snaženje trajnih vrednosti: mira, tolerancije i bratske ljubavi”, naveo je Vučić u čestitki.

Vučić je poželeo partijarhu Porfiriju da ga Bogomladenac podrži u uzvišenoj službi na korist srpskom narodu i dobro Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

I premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je danas čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

“Iza nas je godina u kojoj smo se ponovo uverili da su ljubav, poštovanje, razumevanje i solidarnost najveće vrline koje nas pokreću i daju nam snagu da prebrodimo sve izazove”, navela je Brnabić u čestitki.

Brnabić je poželela da Božić simboliše početak godine koja će svima doneti mir, stabilnost i prosperitet.

“Neka nam vera i ljubav budu putokazi i u najtežim vremenima”, dodala je premijerka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x