Vučić: Biće potpuna katastrofa ako Bugarska prekine dotok gasa iz Rusije, najlakše je iskaliti bes na Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
Podelite vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju “potpuna katastrofa” najava Bugarske da će da zatvori gasovod ukoliko Rusija počne da plaća tranzit u rubljama. Iza poziva grupe evroposlanika na zamrzavanje pristupnih pregovora sa Srbijom zbog stava prema Rusiji, stoje “uvek isti dežurni mrzitelji” kojima je po njegovim rečima, san da Srbija nikad ni na koji način ne napreduje.

Povodom najave Bugarske da će zatvoriti gasovod ako Rusija počne da plaća tranzit u rubljama, predsednik Srbije je rakao:

“To je za nas potpuna katastrofa. Svi ostali će nešto da dobiju. A mi nemamo odakle šta da dobijemo, osim preko Beregova iz Madjarske ili balkanskim tokom iz Bugarske. A ako nam to ukinu, ne znam šta da radimo”, rekao je Vučić u Vranju.

On je rekao da je ta najava stigla “kao grom iz vedra neba”.

“A ako presečete dotur gasa, valjda o tome i nas neko treba da pita”, rekao je on.

Vučić je rekao da će Srbija i dalje nastojati da kupi što više gasa, ali da je to nedovoljno na duži period.

“Mi smo izgradili sistem (gasovod), platili milijardu i po. Uradili smo sve, a ništa ne zavisi od nas”, rekao je Vučić.


Mnogima je najlakše da iskale bes na Srbiji

Iza poziva grupe evroposlanika na zamrzavanje pristupnih pregovora sa Srbijom zbog stava prema Rusiji, stoje “uvek isti dežurni mrzitelji” kojima je po njegovim rečima, san da Srbija nikad ni na koji način ne napreduje.

Vučić je ocenio da je “mnogima najlakše” da svoj bes iskale na Srbiji i da je zato njena pozicija “delikatnija”.

Prethodno je devet evropskih poslanika iz političke grupe “Obnovimo Evropu” (Renew) zatražilo od EK da pozove Srbiju da se pridruži stavu EU o Rusiji u svetlu agresije na Ukrajinu i da privremeno zamrzne pristupne pregovore Srbije sa EU i prekine finansijsku podršku ako ignoriše poziv.

Komentarišući slučaj drona iz Ukrajine koji je pao u Zagrebu, Vučić je ponovio da veruje da bi Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije oborilo tu letelicu.

“Neki nemaju čime a mi imamo najbolje rakete vazduh-vazduh, svakog dana i svako veče imamo ‘er polising’ našeg neba. Ne sme da se pusti bilo šta što bi na bilo koji način moglo da ugrozi naše gradjane. Hrvatska ima izvanrednu kopnenu vojsku, u točkašima su mnogo bolji od nas ali su trenutno slabiji u RV i PVO, zato su i kupili 12 aviona Rafal”, kazao je predsednik Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x