Vučević: Razumem emocije građana o vraćanju smrtne kazne, ali kao advokat imam uzdržaniji stav

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Gradski odbor SNS Novi Sad printscreen
Podelite vest

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas povodom najave podnošenja inicijative za vraćanje smrtne kazne da razume emocije građana, ali da kao advokat ima uzdržaniji stav, te da se sve mora dobro proceniti i onda doći do konkretnog i stručnog odgovora.

Vučević je za list “Informer” kazao da će razmotriti i dati odgovor javnosti na taj predlog čim se formira Vlada i kada dobiju inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o vraćanju smrtne kazne.

“Naravno da razumemo šta su naše obaveze kao članice Saveta Evrope, ali će Vlada svakako razmotriti svaku inicijativu, pa i tu”, rekao je on.

Dodao je da nema dileme da bi u ovom trenutku većinska Srbija podržala da se za najteža krivična dela vrati smrtna kazna, ali da bi ta odluka morala dobro da se proceni.

“Daćemo odgovor vodeći računa da ničije pravo i slobodu ne povredimo, da se ni o koga ne ogrešimo, da čujemo i struku, da razumemo očekivanje javnosti, i naravno, da ne ugrozimo političke pozicije Srbije u međunarodnim institucijama”, rekao je Vučević.

Vučić je u subotu uveče izjavio da se zalaže da se u Srbiji ponovo uvede smrtna kazna, i da će uputiti takav predlog Vladi Srbije, kada bude formirana.

On je povodom nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić, za koju je jedan od osumnjičenih muškaraca priznao da ju je ubio, rekao da “ako neko delo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x