Vučević: Postoji pritisak na Beograd i Vučića da disciplinuju Banjaluku i Dodika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV)
Podelite vest

Ministar odbrane Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da postoji pritisak na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića da “disciplinuju” Banjaluku i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Vučević je za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) rekao da Srbija poštuje Bosnu i Hercegovinu kao susednu prijateljsku državu, sastavljenu od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda.

Prema njegovim rečima, Beograd, “za razliku od nekih političkih struktura u Sarajevu”, vrlo jasno kaže da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

“Međutim, politička elita u Sarajevu ne poštuju baš teritorijalni integritet Srbije, ali to ne može formalno da sprovede zbog Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije”, naveo je Vučević.

Dodajući da Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, on je ocenio da sve što isključuje jedan narod i jedan entitet i “sve što se nameće” nije dobro za Bosnu i Hercegovinu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x