Vučević o blokadama: Razgovarajte sa vladom, ne remetite život Novosađana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV)
Podelite vest

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zamolio je danas poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj u tom gradu, protestujući zbog otkupne cene suncokreta, da “ne remete život Novosađana”, već da odgovore pronađu u razgovoru sa Vladom Srbije.

“Zašto ovo radite? Što ste nam juče dva mosta blokirali? Nije lepa slika kad igrate fudbal na blokiranom Bulevaru Mihajla Pupina, tužna je slika, kao i da pečete roštilj. Novosađani to nisu zaslužili. Onda razvučete transparent ‘Izvini, Novi Sade’. To nije dovoljno, nemojte ljudima da kvarite život”, rekao je Vučević, prenosi portal 021.rs.

Gradonačelnik Novog Sada i mogući kandidat za mandatara naveo da ga raduje činjenica da se u pregovorima s Vladom Srbije ide u pravcu postizanja dogovora i dodao da veruje da u blokadama učestvuju ljudi koje je zaista muka naterala na ulice, ali da “ne razume zašto su im krivi Novosađani”.

“Novosađani nisu krivi za sušu ili za cenu suncokreta na tržištu. Razgovarajte sa Vladom Srbije, ne znam šta je poenta ovde – da se izazove neki incident”, upitao je Vučević.

Blokade saobraćajnica u Novom Sadu danas su ušle u osmi dan, a poljoprivrednici su u ponedeljak devet sati pregovarali sa Vladom Srbije i došli do izvesnih napredaka.

Dogovoreni su iznosi premije za mleko, kao i cena goriva, ali i dalje nije rešena cena suncokreta po kilogramu, odnosno po toni.

Zbog blokada poljoprivrednika za saobraćaj su zatvoreni Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina, od mosta do Skupštine grada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x