Vreme sunčano i toplo, temperatura do 24 stepena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kopaonik, Foto: (BETAPHOTO/Represent communications)
Podelite vest

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 24 stepena, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutru će biti hladno, van košavskog područja ponegde kratkotrajna magla.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren, na jugu Banata ujutro i pre podne povremeno jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog pravca.

Najniža temperatura kretaće se od dva do 11, a najviša od 20 do 24 stepena.

U Beogradu će biti sunčano uz umeren jugoistočni vetar.

Najniža temperatura biće od osam do 11, a najviša oko 23 stepena.

Narednih sedam dana će jutra biti hladna, van košavskog područja sa kratkotrajnom maglom i minimalnom temperaturom od nula do sedam stepeni (ponegde uz slab prizemni mraz), dok će u Vojvodini i Podunavlju usled umerenog jugoistočnog vetra jutarnje temperature biti više – od sedam do 12 stepeni.

Tokom dana do srede pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnim vrednostima od 21 do 25 stepeni. U sredu posle podne i uveče prolazno umereno naoblačenje, koje će usloviti pad temperature, a tek ponegde u brdsko-planinskim predelima slabu kratkotrajnu kišu. U četvrtak sveže uz razvedravanje. Od petka temperatura ponovo u porastu, a narednog vikenda pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području uz postepeno naoblačenje sa zapada Balkana i Jadrana koje će u nedelju uslovljavati kišu i lokalne pljuskove.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 16. oktobar 2022. godine:

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x