Voždovac doveo na pozajmicu igrača Njukasla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija
Podelite vest

Fudbalski klub Voždovac saopštio je danas da je angažovao Rodriga Vilku, koji će do kraja sezone nastupati za taj tim kao pozajmljeni igrač engleskog Njukasla.

Radi se o 24-godišnjem peruanskom vezisti koji je ponikao u Deportivo Munisipalu, a oktobra 2020. godine prešao je u Njukasl.

Nakon toga bio je na pozajmicama u Donkasteru i peruanskom Universitariju, za koji je nastupao prošle sezone.

“Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me ‘naterali’ da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere”, rekao je Vilka.

“Već sam stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje”, dodao je on.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske Bojan Leontijević naveo je Vilka igra na poziciji levog krila i “desetke” i da dolazi kako bi pojačao konkurenciju u timu.

“Igrač je sa reputacijom iz Premijer lige. Prošlu sezonu proveo je u peruanskoj prvoj ligi. Očekujemo da odmah pruži kvalitetan doprinos i nadamo se da će u svakom smislu biti dobro pojačanje za nas. Dugo su trajali pregovori, ali drago nam je da je naš klub prepoznao kao dobru sredinu za razvoj svoje karijere”, rekao je Leontijević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x