Vojvodina pobednik Soccerbet Kup prijateljstva 2022

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Vojvodina je osvojila Soccerbet Kup prijateljstva 2022 pošto je u finalu savladala Dinamo Zagreb posle boljeg izvođenja jedanaesteraca – 1:1 (penalima 4:5).

Ključni trenutak u penal seriji dogodio se već na samom početku kada je golman Vojvodine Ognjen Bogunović odbranio udarac igraču Dinama Luki Vrbančiću. Nakon toga, igrači Vojvodine su realizovali svih pet penala i domogli se pehara.

Vojvodina je tako po treći put osvojila prestižni pehar, drugi put otkako se turnir igra na Zlatiboru. Podsetimo, Novosađani su prethodno slavili 2016. i 2019. godine, a sada su se izjednačili sa Crvenom zvezdom po broju titula na Soccerbet Kupu prijateljstva.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je defanzivac Dinama Jakov Gurlica koji je zaista bio pravi komandant odbrane Modrih tokom celog takmičenja. Dinamo je za ceo turnir primio samo jedan gol. Nagradu za najboljeg golmana Soccerbet Kupa prijateljstva 2022 dobio je čuvar mreže Vojvodine i heroj finala Ognjen Bogunović. Talentovani golman je u finalu turnira imao nekoliko fantastičnih odbrana, a na kraju je i rešio pitanje pobednika tako što je odbranio udarac igrača Dinama Vrbančića u penal seriji.

Najbolji strelac turnira ove godine bio je Leni Ilečić iz Dinama koji je postigao ukupno 5 golova. Pamtiće se njegova partija iz polufinala kada je postigao het-trik i tako doneo svom timu veliku pobedu u meču protiv Crvene zvezde, a Ilečić je takođe bio jedini strelac za Dinamo u velikom finalu.

Kup prijateljstva evropskih klubova je međunarodni fudbalski turnir za igrače mlađe od 19 godina, osnovan sa ciljem da na jednom mestu okupi najbolje klubove sa Starog kontinenta. Usled nepovoljne epidemiolške situacije i otežanih uslova za putovanje poslednje dve godine na ovom turniru igraju najbolje ekipe sa prostora bivše Jugoslavije. Turnir važi za jedan od najprestižnijih u regionu, a od sledeće godine se razmatraju i kvalifikacije usled velike zainteresovanosti ekipa da budu deo takmičenja.

Zlatibor se još jednom pokazao kao regionalni centar sportskog turizma pa opština Čajetina dodatno investira u ovaj deo svoje turističke ponude. Uskoro kreće izgradnja novih fudbalskih terena, dok će “zlatna planina” u toku letnje sezone biti domaćin velikom broju ekipa na priprema u raznim sportovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x