Vojska Srbije sprovodi međunarodni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane RS
Podelite vest

Ministarstvo odbrane saopštilo je da se u organizaciji Centra za mirovne operacije Vojske Srbije, u Beogradu ove i naredne nedelje realizuje međunarodni kurs o zaštiti civila u mirovnim operacijama.

Iz ministarstva su rekli da su polaznici kursa, za čije je izvođenje ovaj centar sertifikovan od strane Integrisane službe Ujedinjenih nacija za obuku, pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga Južnoafričke Republike, Slovačke, Tanzanije i Španije.

“Oni će se osposobljavati za primenu koncepta zaštite civila u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija”, kaže se u saopštenju ministarstva odbrane.

Dodaje se da su programom usavršavanja obuhvaćeni teorijski sadržaji o savremenim izazovima i prioritetima mirovnih operacija, standardima Ujedinjenih nacija u vezi sa zaštitom civila, kao i uvežbavanje propisanih procedura u situacijama kada su životi civila u zoni operacije neposredno ugroženi.

“Obuku izvode instruktori Centra za mirovne operacije i gostujući predavači iz Centra za obuku za operacije podrške miru iz Bosne i Hercegovine”, istakli su iz ministarstva odbrane.

Podvukli su da Vojska Srbije u planiranju i realizaciji svih zadataka posebnu pažnju poklanja zaštiti civila, a organizacija ovakvih kurseva samo je jedna od aktivnosti koje se sprovode u tom pravcu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x