Vodopad koji nikada ne presuši: Tupavicu nedeljno poseti na hiljade turista iz cele zemlje (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
VODOPAD TUPAVICA: Vidi Srbiju

Vodopad Tupavica, popularan je po svojoj lepoti i brojnim kaskadama koje ga čine jednim od najlepših i najvećih u Srbiji.

Ono što je karakteristično upravo za ovaj vodopad je njegova konstantnost, jer se nikada do danas nije desilo da je ovaj vodopad ostao bez vode. Nekada se količina vode smanji u najtoplijim letnjim danima, ali ovaj vodopad nikada nije presušio ni na kratko.

Do vodopada Tupavica dolazi se iz pravca sela Dojkinci koje ima neki svoj mir i priču, mada ovo selo putnici namernici najviše poznaju po Planinarskom domu sa kojim prestaje asfaltni put, upravo od ovog doma do samog vodopada potrebno je preći 4 kilometara. Može da se ide, i najbolje je pešaka, ali često turisti do vodopada idu automobilom. Nakon renoviranja Planinarskog doma u njemu je moguće prenoćiti a divno uređeno dvorište pruža mnoge mogućnosti za zabavu najmlađih  planinara.

Vodopad Tupavica se nalazi na oko 1050 metara nadmorske visine. Prekrasna priroda, vodopad, čista i hladna voda pada sa visine od oko 15 metara preko stena tamno crvene boje.

Divan je huk vode koji se čuje na samom prilasku vodopadu. Tupavica jedan je od najslikanijih vodopada na Staroj planini, jer prosto niko ne ostane ravnodušan prema toj lepoti. Posebno je lep u proleće i kasnu jesen, kada je i velika količina vode koja se sliva sa okolnih vrhova.

U toku zime, dešavalo se ranije kada su zime bile hladne da se Tupavica zaledi, što predstavlja posebnu atrakciju.

The gallery was not found!

 

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x