Vlaška narodna stranka najavila učešće na parlamentarnim izborima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
Podelite vest

Vlaška narodna stranka (VNS) učestovaće na parlamentarnim i lokalnim izborima, najavljenim za 17. decembar, odlučilo je  predsedništvo VNS.

Predsedsednik VNS Predrag Balašević je kazao da će ta stranka na izbore izaći u koaliciji “Za mir i toleranciju”, te da se vode razgovori i o, kako je dodao, nastupu u “širem manjinskom pokretu”.

Tu koaliciju čine i Stranka Crnogoraca, Bošnjačko građanska stranka, Demokratska partija Makedonaca, Građanski savez Mađara, Vojvođanski pokret Tolerancija Srbije i Savez Jugoslovena.

Balašević je dodao da se vode “intenzivni razgovori” da ta manjinska koalicija nastupi u “širem manjinskom pokretu”, sa Strankom pravde i pomirenja Usame Zukorlića.

“Ako se pregovori pozitivno privedu kraju, to će biti jedinstven slučaj u našam parlamentarizmu, jer će se na izbornoj listi pojaviti desetak manjinskih stranaka u koaliciji”, kazao je on.

Kazao je da bi takva koalicija bila respektabilna, te da bi, kako je dodao, napravila dobar rezultat.

Prema računici na osnovu prethodnih izbora, da bi takva koalicija dobila jednog predstavnika u Skupštini Srbije, bilo bi joj potrebno oko 12.000 glasova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x