Vladimir Đorđević POKS: Nezakonito raspolaganje imovinom grada Beograda, kojoj se ne može ući u trag zakonskim putem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

„Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS), podneo je 26. januara 2024. godine, Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja, Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove – Sektor za poslove raspolaganja nepokretnostima u javnoj svojini grada Beograda.

Na osnovu člana 16. st. 1, Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, gde se navodi da je zakonski rok za obaveštenje tražioca o posedovanju informacija 15 dana, jasno je da je taj rok premašen. Naš zahtev se odnosio na informacije vezane za nepokretnosti, koliko njih, koje površine u m2 i na kojim lokacijama u gradu, a koje su u svojini grada Beograda, je dato na korišćenje po osnovu ugovora o zakupu ili nekom drugom pravnom osnovu, taksativno navedeno za svaku političku stranku i ostale političke organizacije (grupe građana, udruženja i slično), koje su činile prošli saziv Skupštine grada Beograda i Narodne skupštine Republike Srbije.

Istakao bih da smo konstantno zvali da se raspitamo o tome šta se dešava sa našim zahtevom, pre ovog saopštenja. Кako nam na pozive nisu odgovarali, otišli smo i fizički, gde smo bili svedoci da nemaju odgovore, da navodno ne znaju ko im je rukovodilac odeljenja, i da to nema ko da nam dostavi.

Sada javno pitamo da li neko radi u Sektoru za poslove raspolaganja nepokretnosti u javnoj svojini grada Beograda, da li im rade telefoni, i ako ne, da li grad uplaćuje plate i doprinose nekim duhovima tj. stranačkim poslušnicima koji se ne pojavljuju na poslu, ili pak ‘rade od kuće’ u interesu vlasti, umesto građana Beograda?

Išli smo sa ljudske strane, imali puno strpljenja, no na kraju smo se obratili i Povereniku za informacije od javnog značaja, kome ćemo shodno članu 22., već navedenog zakona, uručiti žalbu u nadi da ćemo ovaj put odgovor dobiti. Očito se nezakonito raspolaže imovinom grada Beograda, čim im se u trag ne može ući zakonskim putem.“, poručio je Vladimir Đorđević, Narodni poslanik i potpredsednik Pokreta obnove Кraljevine Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x