Vladimir Demirović – mladi poljoprivrednik iz sela Velika Ježevica kod Požege

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Agrojug printscreen
Podelite vest

Vladimir Demirović, poljoprivrednik iz sela Velika Ježevica kod Požege, nedavno je dobio subvenciju od opštine za kupovinu muzilice.

On kaže da sa lokalnom samoupravom, savetodavnom službom i sektorom za poljoprivredu ima odličnu saradnju i svu potrebnu pomoć oko pripreme dokumentacije, kako za subvencije koje ona daje, tako i za one od države.

“Bitno je da imamo novu, ispravnu mehanizaciju, sigurnu za rad. Ako krenemo da radimo a imamo problema sa kvarovima, izgubimo dosta vremena što poskupljuje i troškove proizvodnje. A glavni cilj i opstanak ove proizvodnje je da se smanje troškovi”, navodi ovaj mladi stočar.

“Opština iz svojih sredstava nema mogućnosti za pomoć prilikom kupovine neke krupnije mehanizacije, za to postoje nacionalni programi ministarstva. Konkurisali smo i dobili rešenje od Ministarstva poljoprivrede za kupovinu novog traktora, čekamo ugovor o konačnoj investiciji i nadamo se da ćemo ga dobiti do kraja godine”, kaže Demirović.

Ovaj video snimljen je u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredni” koji realizuju Mladi poljoprivrednici Srbije u partnerstvu sa Centrom za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / www.agronews.rs.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews medija podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole “Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

Прикажи мање

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x