Vlada Srbije sutra o ceni šećera, kilogram maksimalno 89 dinara?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Vlada Srbije trebalo bi na sutrašnjoj sednici da donese odluku o maloprodajnoj ceni šećera, a očekuje se da kilogram maksimalno košta 89 dinara, bez obzira na veličinu pakovanja, saznaje Beta u Vladi Srbije.

Nestašica šećera od pre dva dana izazvana je, kako su ocenili u Vladi Srbije, poremećajem tražnje koja je bila povećana zbog sezone voća i spravljanja sokova velikih industrijskih potrošača.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je u Novom Sadu da će danas biti distribuirano 260 tona šećera, kako bi se “zaustavio pokušaj kalkulantskog poskupljenja te namirnice”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je pre dva dana da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da su se “oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera”, dogovarali da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena te namirnice šećera, bez obzira na pakovanje.

“Razgovarali smo sa vlasnicima dve šećerane i 20 trgovinskih lanaca i verujem da će to sve biti u redu”, rekao je Vučić.

U kompaniji “Matijević”, koja uzgaja repu, ocenili su da je realna cena kilograma šećara 110 dinara, bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x