Vlada Srbije: Ponovo nagradna igra Uzmi račun i pobedi, u dva kruga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o organizovanju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi”, koja će ovog puta biti sprovedena u dva kruga.

Svrha priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji, navodi se u saopštenju Vlade.

Nije navedeno kad će početi nagradna igra u kojoj gradjani sakupljaju fiskalne račune, a ministar finansija Siniša Mali je ranije najavljivao da bi trebalo da počne krajem godine i da se računi neće slati u kovertama već elektronski.

Na sednici Vlade je usvojen i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Sporazuma o saradnji između vlada Srbije i Angole u oblasti bezbednosti i javnog reda, posebno u sferama suzbijanja zločina, zaštite demokratske države, vladavine prava i javnog reda, kao i garantovanja poštovanja ljudskih prava i sloboda.

Sporazum će, kako je istaknuto, otvoriti prostor za kontinuiranu saradnju, obuku i razmenu iskustava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i značajno uticati na jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x