Vlada: Sprema se nov Protokol o lažnim bombaškim dojavama, otkriveno više počinilaca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Vlada Srbije saopštila je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u slučajevima dojava o bombama u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Naveli su da je policija identifikovala nekoliko državljana Srbije, ali i jednu osobu iz inostranstva, koje šalju te dojave i tako uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene. Nisu saopštene preciznije informacije o osobama koje šalju lažne dojave o bombama.

Cilj Protokola je osiguravanje potpune bezbednosti svih koji borave u školama, kao i kontinuitet nastavnog procesa, dodaje se u saopštenju.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova vrši temeljnu istragu na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama, koja je usmerena na prikupljanje dokaza prema počiniocima za koje postoji sumnja da vrše krivična dela izazivanje panike i nereda”, tvrdi Vlada.

Dodaje se da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju na odgovarajuć način, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu, svakodnevno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x