Viši sud: Određen pritvor Darku Šariću i drugim uhapšenima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: bg.vi.sud.rs
Podelite vest

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal doneo je danas rešenje o pritvoru do 30 dana Darku Šariću i još četvorici osumnjičenih.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu, nakon saslušanja pritvor je određen osumnjičenima D.Š, D.L, D.O, D.M i U.R.

Darko Šarić, koji čeka pravosnažnu presudu zbog šverca kokaina i pranja novca, njegov advokat Dejan Lazarević, koji je takođe glavni branilac osumnjičenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i još trojica osumnjičenih uhapšeni su u okviru međunarodne akcije EUROPOL-a i EUROJUST-a 14. aprila u Beogradu.

“Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, i da će kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo”, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog rešenja.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilašva za organizovani kriminal osumnjičenom Darku Šariću stavlja se na teret, između ostalog, i teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Osumnjičeni D.L. se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, izazivanje opšte opasnosti, kršenje Zakona o tajnosti podataka i zloupotreba službenog položaja.

D.O. se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za izazivanje opšte opasnosti, dok se D.M. tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i za kršenje Zakona o tajnosti podataka.

Osumnjičenom U.R. stavljeno je na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u petak je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x