Vinska vizija Open Balkana na najvećem sajmu vina u Veroni u aprilu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: PKS
Podelite vest

Vina i vinari Otvorenog Balkana, iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije, biće predstavljeni početkom aprila sledeće godine na najvećem svetskom sajmu vina, “Vinitaly” koji se po 55. put održava u Veroni, najavila je Privredna komora Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Unije komora Italije Andrea Prete dogovorili su, kako je danas saopšteno, da se na ovoj najprestižnijoj svetskoj vinskoj izložbi predstavi i “Wine Vision by Open Balkan”, regionalni sajam vina koji su prvi put zajedno organizovali Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

“Posle velikog uspeha našeg sajma vina koji smo u septembru organizovali u Beogradu, na kome je učestvovalo više od 350 izlagača ne samo iz regiona već iz čitave Evrope, sada idemo dalje. Zajedno sa našim partnerima iz Unije komora Italije dogovorili smo da se naš regionalni sajam vina predstavi tamo gde mu je i mesto – na najvećem sajmu vina na svetu ‘Vinitaly’ koji će se od 2. do 5. aprila održati u Veroni”, rekao je Čadež.

On je najavio da će i prestižni evropski časopis “Falstaf” koji se bavi vinima i vinarstvom u decembarskom izdanju imati opširni izveštaj sa sajma vina u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x