Milić osudio napad na nosioca liste „Biramo Niš“: Policija da pronađe vinovnike koji prete

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dr Dragan Milić; Foto; M.Vodeničarski
Podelite vest

Doktor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju i nosilac liste istoimene grupe građana koja izlazi na lokalne izbore u Nišu osudio je napad na nosioca liste i kandidata za gradonačelnika Niša koalicije „Biramo Niš“ Đorđa Stankovića.

Milić je rekao da će ukoliko pobede na izborima, među prvim stvarima koje će uraditi nakon 2. juna, eliminisati takve stvari, kako Niš nikada više ne bi bio grad „horora, terora i podmetanja“ već grad slobode gde će svako imati pravo da kaže svoje mišljenje jasno i glasno, bez straha da će snositi posledice zbog izrečenog.

Prethodnih dana, dodao je dr Milić, videli smo u Nišu još jednu katastrofu, ukoliko je tačno sve ono što je uzbunjivač naveo, a ima osnova da jeste tačno.

„Uzbunjivač je govorio o epskoj korupciji u našem gradu. Sada postaje jasnije zbog čega je naš grad toliko potonuo u svakom smislu, jer su novci građana Niša odlazile u nekom drugom pravcu. Da li je moguće i da li je tačna tvrdnja uzbunjivača da je kvadratni metar ograde koštao 500 evra po kvadratu? To je maltene kvadratni metar nekih stanova. Eto gde su otišle pare, eto zašto nemamo besplatne udžbenike i besplatne vrtiće. Novac je očito odlazio koruptivnim aktivnostima na neko drugo mesto“, istakao je dr Milić.

On je kazao da u Nišu postoji „Oko sokolovo“ kako bi se skupljao „harač“ od građana i taj isti „harač“ potom prelivao u privatne džepove. Milić je najavio da će prva odluka nove vlasti biti ukidanje „Oka sokolovog“.

„Mene Srpska napredna stranka sada podseća na koji su bili na ringišpilu koji se jako brzo okretao 12 godina, a onda su sišli sa ringišpila i ne mogu da se orijentišu, udaraju u jednu stranu, udaraju u drugu i prave greške. Mi nismo za revanšizam, mi ćemo se samo založiti za pravdu, da svi oni koji su bili učesnici u ovim koruptivnim delatnostima, koji su nameštali tendere, koji su uništili grad Niš, odgovaraju pred sudom“, naglasio je dr Milić.

Prema njegovim rečima, ovo što sada radi Srpska napredna stranka na lokalnim izborima je opasan trik kojim građani pokušavaju da se obmanu.

„Oni su na listu kandidata za odbornike stavili nove ljude. Nema nikog iz te stare garniture koji je omrznuta od naroda. Međutim, niko iz te stare garniture nije smenjen, već se nalaze na funkcijama. Njima je politički aktivizam bio put da dođu do funkcija, tako da su se samo oslobodili tereta. Primer je direktor Kliničkog centra. On nije na listi, ali je i dalje na funkciji iako je penzioner. To je opasan trik i obmana. Oni kao menjaju ljude, a zapravo svi ostaju na svojim funkcijama“, izjavio je dr Milić.

On je kazao da je proteklih dana obišao više sela na području Niša i ustanovio da stanovnici svih imaju iste probleme – nemaju adekvatne puteve, prostor za okupljanje u Domovima kulture, isečenu struju fudbalskim klubovima…

Prema njegovim rečima, potrebno je samo par hiljada evra da bi se neki problemi rešili, a meštani bili zadovoljniji i imali bolje uslove za život.

„Pozviam sve građane da izađu na izbore hrabro. Možda će ove izbore odlučivati jedan ili dva posto glasova. Nemojte da budete oni koji će ostankom kod kuće omogućiti epsko propadanje našeg grada. Onima kojima se ne sviđa naša lista, nemojte da glasate za nas. Imate druge pristojne liste, zaokružite njih. Jedino vas molim da ne glasate za one koji su doveli do svega ovog. Ukoliko uspemo da pobedimo na izborima, u narednom periodu bićemo srećni i zadovoljni, a već 3. juna i vazduh će se lakše disati“, istakao je dr Milić.

On je kazao da će Grupa građana „Dr Dragan Milić“, nakon izbora sarađivati sa svim političkim opcijama koje budu prihvatile departizaciju kao uslov i sa onima koji su protiv aktuelne nakaradne vlasti. Dodao je da trenutno ne bi izdvajao ni jednu od lista.

Celu konferenciju za novinare koju je održao doktor Milić možete da pogledate na njegovoj stranici na Facebook-u.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x