Film o Duletu Saviću napunio salu u Brčkom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Svečana premijera filma za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, “Dule Savić, a u Londonu muk” održana  je sinoć u Kulturno – administrativnom centru “Patrijarh srpski Pavle” u Brčkom.

 

Dugometražni dokumentarno-sportski filma “Dule Savić, a u Londonu muk”, delo je producenta Olivera Paunovića i niške City Grupe u režiji Branke Bešević Gajić.

“Pižon peta, Blagojević s’ krila, i Dule…”

Duleta je na balkonu dočekao transparent na kome je pisalo Pižon peta, Blagojević s’ krila, i Dule…

Publika je u punoj sali legendarnog fudbalera dočekala uz ovacije i skandiranje “Dule Savić”.

Prošlo je već 45 godina od kada je Dušan Dule Savić postigao legendarni gol klubu “Arsenal” u Londonu u 90. minutu i upisao sebe u istoriju “Crvene zvezde” i srpskog fudbala, o čemu delimično pripoveda izmedju ostalog, dokumentarno ostvarenje koje je publika sa oduševljenjem ispratila.

Film se bavi sportom i profesionalnim dostignućima fudbalske legende, sniman je na fudbalskom stadionu „Jedinstva“ u Ubu, gde je Dule počeo svoju karijeru, i u kući Savićevih roditelja, njegovoj rodnoj kući, u Beogradu, na Zlatiboru, i na nezaobilaznoj Marakani. U filmu govore: Dragan Džajić, Peca Popović, Dragan Gagi Jovanović, Matija Bećković, Pižon, Dragan Savić, Marina Savić, Vujadin Savić, Boško Đurovski, Neđa Milosavljević kao i Partizanovci: Emir Kusturica, Bjeković, Ivenčević, Stojković, ali i mnogi drugi iz sveta sporta, kulture i umetnosti. I upravo ta lepeza ličnosti koja se našla u dokumentarcu govori o tome da su se ljudi voleli, poštovali i uvažavali uprkos tome za koji tim su igrali, ili za koji klub su navijali. 

Nakon projekcije, publiku je pozdravio i deo ekipe, glavni akter Dule Savić i producent Oliver Paunović.

Legendarni fudbaler Dušan Savić,producent Oliver Paunović i Dušan Lukić, koji je svoje prve fudbalske korake napravio je u Lokomotivi i Jedinstvu iz Brčkog, igrao je za Rjeku a od 1976-1979. saigrač Duleta Savića u Crvenoj Zvezdi. Bio je deo legendarne ekipe koja je izbacila Arsenal “a u Londonu muk”

Podsetimo, na predlog producenta iz Niša Olivera Paunovića, legenda ex-Yu fudbala Dule Savić primio je nagradu za životno delo na Festivalu sportskog filma koji se održava na Zlatiboru. Nagradu mu je uručio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x