Vesić: Voz od Beograda do Pančeva od srede, prva tri dana besplatno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/BeoInfo/Preddrag Mitić
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će od srede građani moći da koriste voz Beograd – Pančevo, a do nedelje prevoz na toj liniji biće besplatan.

Vesić je rekao da će “Panvoz” saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta, prva stanica će biti Pančevo Vojlovica, a poslednja Pančevački most (Dunavski peron).

Cena karte od nedelje, 8. januara iznosiće 150 dinara u jednom pravcu, kazao je Vesić za televiziju Kurir.

“U razgovorima sa Srbijavozom tražimo rešenje da cena za studente i đake bude niža”, rekao je on.

Vesić je ocenio da je povratak u sistem BG voza pravo rešenje za Pančevo, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada.

Prema njegovim rečima, prilikom rekonstrukcije BG voza, projekta koji se radi uporedo sa metroom, planirano je da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka glavnom gradu.

“To je jedino pravo rešenje za građane Pančeva. Ministarstvo je uradilo ono što smo mogli, a za sistem BG voza neophodan je dogovor dva grada i pre toga rekonstrukcija sistema”, kazao je Vesić.

Kako je naveo, bio je “zapanjen” cenom karte koju je za relaciju između Beograda i Pančeva naplaćivao prevoznik, ističući da je to “bezobrazluk” kao i da je to tema za tržišnu inspekciju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x