Vesić: Radi se procena stanja svih mostova u Srbiji, kao i ko je nadležan za njihovo održavanje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: BetaPhoto/BeoInfo/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je dao nalog da se do ponedeljka popišu svi mostovi u Srbiji, nakon čega će biti “urađena procena svakog mosta”.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da je važno da se utvrdi stanje svakog od tih objekata, kao i koja je državna firma nadležna da njima upravlja.

“Neko mora da garantuje da je most bezbedan, a ako nije bezbedan mora da se zatvori”, rekao je Vesić.

Na pitanje ko je bio nadležan za održavanje visećeg mosta u Ovčar banji, koji je u oktobru pukao dok se grupa turista nalazila na njemu, kada su dve osobe poginule a više njih je bilo povređeno, Vesić je odgovorio da je “taj most u nadležnosti lokalne samouprave”, ali da je “tačno da je lokalna samouprava zabranila” njegovo korišćenje.

Povodom najave rušenja starog savskog mosta u Beogradu, o čemu treba da se izjasne i poslanici u Skupštini Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je rekao da se planira njegovo “uklanjanje”, a da će umesto njega biti izgrađen novi most.

Vesić je za televiziju Prva izjavio da su “netačni argumenti” predstavnika opozicije i organizacija civilnog društva, koji traže da se železnički most iz Drugog svetskog rata ne ruši.

“Stari savski most će biti uklonjen i biće izgrađen novi, sa četiri saobraćajne trake, dve za tramvaj, sa pešačkom i biciklističkom stazom. Netačni su argumenti da se on ne ruši. Potpuno je netačno da je on deo Starog sajmišta, u junu 1942. godine je pušten u saobraćaj”, rekao je Vesić.

Na pitanje u čijoj je sada nadležnosti stari Savski most, Vesić je odgovorio da je u nadležnosti Grada Beograda.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x