Vesić: Od završnog turnira Evrolige Beogradu 30 miliona evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 21.05.2022. - Kosarkasi Real Madrida i Efesa Foto: (BETAPHOTO/Marko Metlas)
Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je sinoć da je Beograd tokom tokom završnog turnira Evrolige posetilo 20.000 gostiju, a da je grad zaradio skoro 30 miliona evra od tog turnira.

Vesić je istakao da je Beograd drugi put u četiri godine bio domaćin završnog turnira, a direktni prenosi utakmica emitovani su u više od 70 zemalja, preneo je Beoinfo.

“Još jedna pobeda Beograda. Zato što smo bili hrabri i kandidovali se za organizaciju turnira kada niko u Evropi nije smeo… Nije bilo lako nadmašiti turnir iz 2018. godine, ali organizacija ovog turnira je bila bolja”, ocenio je zamenik gradonačelnika.

Košarkaši Efesa odbranili su večeras u Beogradu titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu završnog turnira pobedili Real Madrid sa 58:57.

Košarkaš Efesa Vasilije Micić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira Evrolige, posle osvajanja titule u Beogradu.

Srpski reprezentativac je sinoć u finalu sa 23 poena predvodio Efes do pobede protiv Real Madrida 58:57, posle koje je njegova ekipa odbranila titulu evropskog prvaka.

“Osećam se prelepo, u ovakim trenucima ne znam šta bih rekao. Nekako sam verovao da ovo može da se desi nekad u životu, ali baš da bude u Beogradu pred navijačima i porodicom, nisam. Pamtiću taj trenutak zauvek. Osvojiti dve titule sa timom koji je bio poslednji kad smo svi došli… Ispisali smo istoriju. Svi su srećni i to mene čini najviše srećnim”, rekao je Micić za televiziju Sport klub.

Micić je u četvrtak u polufinalu protiv Olimpijakosa “trojkom” u poslednjim trenucima utakmice obezbedio pobedu Efesu, 77:74.

“Pokušao sam što pre da zaboravim šta se desilo jer te mnogo stvari čekaju posle toga, kao ovo finale. Ali, tim košem u poslednjoj sekundi i ovom titulom, nisam mogao da zamislim bolje”, dodao je srpski košarkaš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x