Vesić: Bez većih posledica nevremena na infrastrukturu, u Šumadiji 12.000 potrošača bilo bez struje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kazao je da nevreme koje je sinoć pogodilo Srbiju nije izazvalo veće posledice na infrastrukturu, da su aerodromi u Beogradu i Nišu bili zatvoreni, navodeći da je beogradski rad nastavio ubrzo, a niški jutros.

Vesić je za Radio televiziju Srbije ukazao danas da je beogradski aerodorom Nikola Tesla sinoć oko 20 časova bio zatvoren, ali da je ubrzo nastavio sa radom, kao i da je nekoliko hiljada komada prtljaga ostalo na aerodromu zbog aviona koji nisu odleteli.

Dodao je da je aerodrom u Nišu bio zatvoren do jutros, zato što je oluja odnela krov sa jedne od pomoćnih prostorija u kontroli leta i da nije mogao da se otvori dok šteta nije sanirana.

Zbog olujnog vetra sa kišom koji je sinoć oko 20.40 pogodio Šumadiju bez struje je ostalo 12.000 potrošača, dok su vatrogasci-spasioci spasili šest ljudi u Kragujevcu.

Kako je Beti rekao načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a u Kragujevcu Zoran Kočović, nevreme je najteže pogodilo Kragujevac, a zatim Arandjelovac, Topolu i Raču.

Vatrogasci-spasioci su intervenisali 21 put sa 15 specijalnih vatrogasnih vozila i 52 ljudi.

Prema rečima Kočovića, dve osobe su povredjene u selu Cvetojevcu kada je na njihovo vozilo palo drvo.

Njima je, kaže Kočović, ukazana lekarska pomoć, ali su stabilno i imaju lakše povrede.

U Lepeničkom bulevaru spasen je radnik JKP “Šumadija” iz prevrnute kućice za naplatu parkinga, kao i dva putnika u vozilu na koje je kod Prve kragujevačke gimnazije palo drvo.

Prema rečima Kočovića, vatrogasci su izvukli i jednu osobu iz stana pošto je na terasu palo drvo.

Oko 22 časa sinoć bez struje je ostalo oko 12.000 domaćinstava u Šumadiji.

Trenutno je bez struje 6.000 potrošača, čije će snabdevanje biti normalizovano danas do 12 časova.

Koćović je rekao da su putevi prohodni, ali da ima dosta oborenih stabala na putnoj infastrukturi te će nadležni danas nastaviti da ih uklanjaju.

Upućen je apel gradjanima da se ponašaju prema uputstvu nadležnih službi u slučaju najave nevremena.

Iz Uprave za vanredne situacije apeluju na građane da se u slučaju potrebe za pomoć obrate Upravi za vanredne situacije i vatrogascima spasiocima na telefon 034/1985 i 034/505-800.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x