Venci na Spomen groblje oslobodiocima Beograda, Dačić, Harčenko, himne, počasni vod vojske

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: minrzs.gov.rs
Podelite vest

Povodom Dana pobede predstavnici srpske države i ruske ambasade položili su vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda uz himne i počasni vod vojske.

Vence su položili predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i drugi, kao i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko.

Osim na spomen obeležje na ulazu u groblje vence su položili i kod Večne vatre i na Spomenik crvenoarmejcu.

U knjigu utisaka Dačić je upisao da je neprolazno sećanje na veliku pobedu nad fašizmom, uz želju da se takvo zlo ne ponovi.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je da se na to mesto svake godine dolazi sa velikim pijetetom i poštovanjem prema onima koji su u Drugom svetskom ratu oslobadjajući Beograd dali svoj život za slobodu.

“Beograd je slobodarski grad i ova večna vatra pokazuje da ta vatra slobode nikad neće biti ugašena u našem gradu bez obzira na kakve izazove možemo naići”, rekao je Mladenović.

On je naglasio da je Dan pobede važan za ceo svet, ne samo za jednu državu i jedan narod, tako da je neumesno pitanje da li ga je trebalo i danas obeležiti kada je rat u Ukrajini.

Odgovarajući na pitanja on je naveo da organizacija manifestacije “Besmrtni puk” nije u nadležnosti grada.

Učesnici “Besmrtnog puka” došli su do Groblja oslobodilaca Beograda u povorci noseći slike svojih predaka stradalih u Drugom svetskom ratu, srpske i ruske zastave, veliko latiničko slovo Z i kartonsku figuru ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prethodno su se okupili nedaleko, kod spomenika Vuku Karadžiću. U manifestaciji su učestovali, osim ruskog ambasadora, ministar Nenad Popović, funkcioner socijalista Dušan Bajatović i pokreta Dveri Ivan Kostić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x