Veliki broj kapitalnih investicija u Kraljevu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, tokom radne posete Kraljevu, obišla je kompanije „Elipsa“ i „Radijator inženjering“, a zatim održala sastanak sa privrednicima Raškog okruga.

Atanasković je tom prilikom rekla da je Kraljevo u jednom trenutku bilo u velikom problemu što se privrede tiče, a da je u vremenu pre toga bilo firmi koje su odlično poslovale, upošljavale veliki broj radnika i održavale veliki broj porodica.

Foto: Vlada RS

Danas imamo potpuno drugačiju sliku i sa predsednikom opštine smo se podsetili tih vremena, ali i sadašnjih ulaganja koje su dovele do toga da Kraljevo ponovo ima odlične firme, veliki broj zaposlenih i što je najvažnije veliki broj investicija koje su došle, pogotovo one infrastrukturne.

Doći će i autoput, tako da to su sve kapitalne investicije koje Kraljevu daju mogućnost da bude centar celog ovog regiona, istakla je Atanasković.

Ministarstvo privrede uradilo veliki posao zajedno sa opštinom.

Foto: Vlada RS

Zahvaljujući gradonačelniku koji je bio vrlo ažuran sa svojim timom i koji je koristio sve mogućnosti da svom gradu da najbolje što može da iskoristi od države i od Ministarstva.

Predsednik Aleksandar Vučić je tog stava da treba pomoći i gradu i privrednicima i mi stojimo na raspolaganju za sve vrste pomoći. Pozivam ih da konkurišu i da iskoriste našu pomoć, poručila je ona.

Prilikom posete Kraljevu, ministarka privrede je obišla domaće kompanije „Elipsa“ i ”Radijator inženjering“, gde se upoznala sa njihovim načinom poslovanja i planovima za budućnost.

„Elipsa“ odlično radi, ima dva proizvodna pogona. Imaju problem sa nedostatkom radne snage. U Srbiji ima posla, svaka firma u kojoj sam bila traži radnike. Treba da vidimo šta je to što bi mlade motivisalo da se jave za posao. Pričali smo i o našim programima i šta bi mogli da iskoriste za nabavku dodatne opreme ili proširenje ako budu planirali, navela je Atanasković.

Ministarka privrede je prilikom posete firmi „Radijator inženjering“ pohvalila njihovo poslovanje.

„Ovo je odlična firma, prvo što je domaća, a pogotovo što je i porodična. Koliko sam čula od vlasnika, cela porodica radi u firmi i to je za nas podstrek da domaćoj privredi i Srbiji ima napretka i da deca tu ostaju. Nama je najbitnije da naša deca rade u svojim porodičnim firmama. Takođe mi je drago što imaju preko 300 radnika i što su danas iskazali potrebu za još 100 radnika koji im nedostaju.

Planiraju i proširenje proizvodnje i nabavku nove opreme, gde mi možemo da pomognemo kao Ministarstvo privrede. Mnogo stvari smo prošli i dotakli se svega onog što se tiče njihovog poslovanja i problema koje imaju. Mislim da ćemo najveći deo da pokušamo da rešimo kao država i mi kao Ministarstvo privrede da ova firma još više napreduje, zaključila je ministarka privrede.

Foto: Vlada RS

Atanasković je tokom radne posete Kraljevu razgovarala sa predstavnicima 33 privredna subjekta, gde je predstavila vidove državne podrške koji su im na raspolaganju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x