Vaterpolisti Srbije bez plasmana u finale Svetskog prvenstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki, pošto je u polufinalu izgubila od Grčke sa 7:13 (2:3, 0:3, 3:3, 2:4).

Srbija je povela na početku, a Grčka je preokrenula na 2:1. Golman Branislav Mitrović dobro je branio u trim trenucima, ali njegovi saigrači nisu bili uspešni u napadu sve dok Strahinja Rašović nije izjednačio. Grci su ipak imali prednost na kraju prve četvrtine, kada je Konstantinos Kakaris postigao svoj drugi gol.

U drugoj četvrtini mladi srpski tim nije imao rešenje u napadu, nije koristio igrača više i nije uspeo da postigne gol, a Grčka je postigla tri, pa je na poluvremenu vodila sa 6:2.

Golom Janisa Fontulisa Grci su poveli sa 7:2, a njihovi niz prekinuo je Đorđe Lazić za tek treći gol Srbije na utakmici. Igralo se gol za gol, a Grci su deonicu završili sa četiri pogotka prednosti, 9:5.

Posle upotrebe VAR tehnologije na startu poslednje deonice priznat je gol Stilanosa Argiropulosa za 10:5. Posle toga Grci su pojačali i poveli sa sedam razlike, 12:5, bez problema su utakmicu priveli kraju i plasirali se u finale.

U utakmici za bronzanu medalju Srbija će u subotu igrati protiv poraženog iz druge polufinale utakmice između Mađarske i Španije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x