Vasić: Pirot će dobiti Muzej ćilima, kako što su to građani i želeli

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube tvpirot pirot printscreen
Podelite vest

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da je počela realizacija pojedinih investicija Plana kapitalnih investicija Grada Pirota od 2021. do 2024. godine i da su ovim planom predviđeni brojni infrastrukturni radovi, čime će se poboljšati kvalitet života Piroćanaca.

“Jedan od predloga prilikom izrade Plana kapitalnih investicija sa najviše glasova građana bila je izgradnja Muzeja ćilima”, rekao je Vasić za TV Pirot.

Dodao je da je Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Niša uradio projektnu dokumentaciju za budući muzej koji je planiran u kompleksu kuće “Bela mačka” .

“Ipak, postoji mogućnost da Muzej ćilima bude na drugoj, atraktivnojoj lokaciji”, rekao je Vasić i dodao da se na predlog njegovog zamenika Miloša Colića, razmatra i mogućnost da budući muzej bude u blizini srednjevekovne tvrđave Momčilov grad.

“Ukoliko niški Zavod da pozitivno mišljenje, Muzej ćilima bi mogao, po istom projektu da bude na novoj lokaciji”, rekao je Vasić.

Prema njegovim rečima, počela je rekonstrukcija zgrade Doma vojske, uskoro će početi radovi na izgradnji kružnog toka kod tvrđave Momčilov grad, gradi se otvoreni plivački kompleks u naselju “Senjak”.

“U naredne tri godine biće izgrađeno Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u gradu. Važno je da imamo već urađene projekte”, rekao je Vasić i dodao da je jedna od važnih kapitalnih investicija i izgradnja autobuske stanice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x