Valjevo: Tri meseca kasni lista za bespovratna sredstva za energetsku efikasnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Vladimir Jovanović
Podelite vest

U Valjevu ni nakon skoro tri meseca od objavljivanja preliminarne liste gradjana i stambenih zajednica, koji su konkurisali za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na kućama i stambenim zgradama, nisu poznati korisnici bespovratnih sredstava.

Na javni poziv grada Valjeva, piše portal Kolubarske.rs, prijavilo se 460 domaćinstava i stambenih zgrada za zamenu vrata i prozora, ugradnju izolacije i nabavku kotla na biomasu, a Komisija za realizaciju mera energetske sanacije je prihvatila 139 prijava gradjana i pet prijava stambenih zajednica, i 5. novembra prošle godine je donela preliminarnu listu korisnika.

Medjutim, navodi portal, još nema konačne liste na osnovu koje bi Gradsko veće donelo Odluku o dodeli bespovratnih sredstava korisnicima za sprovodjenje mera energetske sanacije, a na osnovu koje bi bili zaključeni ugovori.

Vlasnici kuća i stanari zgrada, koji su se našli na preliminarnoj listi, smatraju da je Komisija trebalo da ceo posao završi do kraja godine, kao što je to slučaj u mnogim gradovima u Srbiji koji su takodje prošli na konkursu Ministarstva energetike za subvencionisanje energetske efikasnosti za gradjane.

Kažu da su pokušali da u Gradskoj upravi dobiju informaciju o tome kada će biti doneta konačna lista i kada će biti dodeljeni ugovori, ali konkretan odgovor nisu dobili.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković za Kolubarske.rs kaže da će konačna lista biti uskoro objavljena, ali nije mogao da kaže kada bi to moglo da bude.

“Zaista ne mogu da preciziram, znam da Komisija radi na tome da bude što pre”, rekao je Gojković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x