Uspešna godina za niški plesni klub „Fenix“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Plesni klub Fenix
Podelite vest

Niški plesni klub „Fenix“ u proteklom periodu ostvario je velike uspehe na Državnom i Evropskom prvenstvu, kao i na online takmičenju „China Open“.  Nakon svih nagrada, postao je jedan od najuspešnijih plesnih klubova u Srbiji.

Oni su u prethodnom periodu osvojili tri  titule državnih prvaka i to na Državnom prvenstvu u Beogradu, kao i 26 medalja na Međunarodnom takmičenju u Vrnjačkoj Banji gde su takmičari ovog kluba osvojili 13 prvih mesta, 8 drugih i 5 trećih mesta.

Na Državnom prvenstvu Srpskog Čirlidinga i Čirdens saveza, koje je održano 27. novembra u Beogradu ,“Fenix“ je osvojio 3 titule državnih prvaka u disciplini Cheer hip hop formacije u svim uzrasnim kategorijama, kategoriji dece, kategoriji juniora i kategoriji odraslih.

1.mesto “Fenix Team“ Cheer hip hop formacija odrasli
1.mesto “A-force“ Cheer hip hop formacija juniori
1.mesto “Example“ Cheer hip hop formacija dece

„Na ovom takmičenju smo dobili i poseban trofej “Voždovca” koji dobija grupa sa najviše poena na celom takmičenju – apsolutna kategorija“, naglasila je Snežana Pajić, direktortorka ovog plesnog kluba.

U B kategoriji (napredni nivo) TROFEJ VOŽDOVCA – BELGRADE OPEN – SRPSKA CHEER LIGA , P.K. Fenix osvojio je još tri prva mesta

1.Mesto  “Warlock„Cheer hip hop  formacija dece
1.Mesto “PuKatz” Cheer hip hop  formacija juniori
1.Mesto Lazar Milutinović Cheer hip hop solo kadeti

Na Evropskom Cheerleading prvenstvu u Grčkoj u Atini (koje je trajalo od 1. do 3. jula 2022.) par Anđela Šakota i Jana Maljković ostvarile su veliki uspeh, osvojivši 4. Mesto u kategoriji Cheer Hip Hop .

„Posebno smo ponosni na ovaj rezultat, jer smo novi u cheer hip hop disciplini, i ovo je bio veliki izazov za nas“, naglasila je Pajić.
U julu, na online takmičenju China Open, Kineske Cheer Federacije gde osvojili su 3 prva mesta u kategoriji Cheer hip hop formacija odrasli Fenix Team, Duo odrasli Anđela Šakota i Jana Maljković,  mala grupa Fenix Team.

Pored kvalifikacionog turnira, Plesni klub Fenix ima za sobom još jedan uspešan vikend.

Na Međunarodnom takmičenju “ Serbian International Dance festivalu“, održanog 4.d ecembra u Vrnjačkoj Banji, gde je učestvovalo preko 1000 plesača, „Fenix“  je osvojio 13 prvih, 8 drugih i 5 trećih mesta u različitim disciplinama (Disco Dance, Street Dance Show, Hip Hop) i različitim uzrasnim kategorijama (deca, juniori i odrasli).

„Fenix“ je učestvovao i na mnogim velikim manifestacijama na nivou Niša i Srbije.

Jedna od bitnih manifestacija je i Evropsko prvenstvo u rukometu kao i Svetsko prvenstvo u rukometu za žene, Kup Radivoja Koraća i mnoge druge. Učesnici su u seriji “Žigosani u reketu”, a kroz klub je prošlo nekoliko hiljada polaznika, ne samo u Nišu već i u okolnim gradovima.

„Predan i požrtvovan rad stvorio je mnoge generacije takmičara“, zaključila je direktorka Snežana Pajić.

Foto: Plesni klub Fenix

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x