Ursula fon der Lajen danas u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL)
Podelite vest

Predsednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen dolazi danas u jednodnevnu posetu Srbiji, a očekuje se da će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o energetici, usklađivanju Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU i o dijalogu Beograda i Prištine.

Na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” Fon der Lajen će dočekati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a potom će zajedno obići radove na izgradnji gasnog interkonektora Srbija-Bugarska u mestu Jelašnica.

Fon der Lajen će potom u Beogradu odvojeno razgovarati sa Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Na početku zapadnobalkanske turneje u sredu, Fon der Lajen je u Skoplju kazala da je EU pripremila paket podrške za ceo Zapadni Balkan kako bi pomogla tom regionu u suočavanju sa energetskom krizom.

Tokom jučerašnje posete Prištini, Fon der Lajen je rekla da je mesto Kosova u EU i da Unija bez Kosova nije potpuna, ocenivši da je Priština napravila veliki napredak na evropskom putu.

U Beograd dolazi iz Sarajeva, gde će danas razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, drugim političkim akterima i predstavnicima civilnog društva i svečano otvoriti tunel “Ivan” na “Koridoru 5c” koji je finansirala i Evropska unija.

Fon der Lajen je juče posetila i Tiranu, a zapadnobalkansku turneju završava sutra u Podgorici.

(BETAPHOTO/STA/Tamino Petelinsek)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x