Uprava carina: 25.000 ”sumnjivih” lekova u kurirskim pošiljkama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto Uprava carina Republike Srbije
Podelite vest

Carinici su 3. novembra 2022. godine prilikom dubinske kontrole kod mesta Bogutovac, na magistralnom putu Raška – Kraljevo, među kurirskim pošiljkama pronašli preko 25.000 pojedinačnih doza različitih lekova, bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe domaćih registarskih oznaka, koji je zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mesta, dopraćen do Terminala Kraljevo.

Nakon što je kamion istovaren, među pošiljkama su otkrivena četiri velika paketa puna antibiotika, antikoagulanata, analgetika i drugih medikamenata, koje je isti pošiljalac iz Novog Pazara uputio na četiri primaoca u Beogradu i Paraćinu.

Do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom biće zadržano ukupno 25.320 pojedinačnih doza različitih lekova.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Podsećamo da se prometom i uvozom lekova ne mogu baviti fizička lica, već isključivo ovlašćeni distributeri, u skladu sa važećim zakonskim propisma kojima je uređena ova oblast, a da  krijumčareni lekovi, koji bez bilo kakve kontrole kvaliteta dospevaju do krajnjih korisnika, mogu predstavljati potencijalnu opasnost po zdravlje ljudi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x