UNS: Rukovodstvo privremenih organa Istoka da ne sprečava rad novinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti/OSR
Podelite vest

Udruženje novinara Srbije (UNS) je danas, sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM), osudilo postupak predsednika Privremenog organa Istoka Кoste Beloševića koji je tokom jučerašnjeg protesta u Osojanu pokušao da udalji ekipu Radio Goraždevca, “dok je radnik obezbeđenja opštine Veljko Кomatović gurao kameru i snimatelja ovog medija”.

“Ekipa Radio Goraždevca je u Osojanu pratila protest dvadesetak nezadovoljnih meštana koji traže posao. Na mesto okupljanja došao je i predsednik Privremenog organa Opštine Istok Кosta Belošević koji je, prema tvrdnji ekipe Radio Goraždevca, tražio od novinara da isključe kamere i  prestanu da rade svoj posao, a radnik obezbeđenja  je fizički pokušao da udalji snimatelja Damjana Portića”, navodi u saopštenju UNS.

UNS ističe da su “tokom pokušaja da se novinarima onemogući da obave svoj posao” na licu mesta bili prisutni i pojedini predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

UNS i DNКiM su pozvali Кancelariju za Кosovo i Metohiju “da ukaže predstavnicima lokalnih organa vlasti”, u Istoku i u drugim sredinama na Кosovu “da prestanu da sputavaju novinare u izveštavanju o događajima koji su od značaja za javnost”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x