Ujutru mraz, tokom dana sunčano, ali hladno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji će ujutru biti umeren do jak mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zadržavati duže tokom dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U ostalim krajevima pretežno sunčano, ali hladno. Duvaće slab, promenljiv vetar.

Najniža temperatura u većem delu biće od minus deset do minus pet, lokalno i niža, a najviša od minus četiri do jedan stepen. Uveče i u toku noći mestimično stvaranje magle.

U Beogradu će ujutru biti umeren mraz uz maglu i nisku oblačnost, koja se u nižim delovima grada može zadržati duže tokom prepodneva. Tokom dana hladno uz sunčane intervale.

Najniža temperatura biće od minus devet do minus šest, a najviša oko minus dva. Uveče i u toku noći magla.

Do kraja sedmice u jutarnjim satima umeren do jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od minus deset do minus četiri, lokalno i nižom. Tokom dana u četvrtak po kotlinama, nizijama i dolinama reka maglovito i hladno uz kratkotrajno razvedravanje sredinom dana. U brdsko-planinskim predelima sunčano.

Krajem dana na severu, a tokom noći i u petak u svim krajevima novo naoblačenje uz povremeno provejavanje slabog snega.

Za vikend će biti suvo uz delimično razvedravanje i uz manji porast dnevnih temperatura, a otopljenje će biti izraženije u prvom delu naredne sedmice, kada se očekuju i nova naoblačenja sa mešovitim padavinama (kišom i snegom).

Biometeorološka prognoza za sredu, 10. januar 2024. godine:

Relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim problemima se i dalјe savetuje oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x