Ujutro slab maraz i magla, tokom dana sunčano

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji će u petak 30. decembra ujutro biti mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu zemlje zadržti duže tokom dana, a u većini krajeva će biti pretežno sunčano, samo u Vojvodini oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan do devet stepeni Celzijusa, a najviša od osam u Timočkoj Кrajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle do 18 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će biti pretežno sunčano. Duvaće slab vetar, južnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od šest do devet stepeni, a najviša oko 17 sepeni.

U Srbiji će u većini dana narednog sedmondenvog perioda biti pretežno sunčano. Magla će biti češća po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu, gde će se mestimično zadržavati i nakon jutarnjih sati. Maksimalne temperature u većini mesta će biti od 12 do 20 stepeni, samo u Timočkoj Кrajini i po pojedinim kotlinama će biti hladnije, od devet do 13 stepeni Celzijusa.

U novogodišnjoj noći će biti suvo uz temperaturu od jedan stepen na jugu i istoku Srbije do devet stepeni u Beogradu. Samo se krajem narednog sedmodnevnog perioda prognozira pad temperature i promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom, a na visokim planinama susnežicom i snegom.

Biometeorološka prognoza za petak, 30. decembar 2022:

Kod većine hroničnih bolesnika će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe. Opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Nemir i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x