Uhapšeno 20 lica zbog utaje poreza i pranja novca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Vlasnik i odgovorno lice privrednog subjekta iz Užica i još 19 osoba iz tog grada, Novog Sada i Bačkog Jarka uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili poresku utaju i na taj način oštetili budžet države za više od 27,23 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava. Sumnja se da su oni pranjem novca pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 56 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Odgovorno lice je, tokom 2017. godine, uz pomoć još tri odgovorna lica raznih privrednih društava, koja su mu ispostavljala lažne fakture za navodno isporučenu robu ukupne vrednosti 94,5 miliona dinara neosnovano iskoristilo prethodni PDV iskazan u podnetim poreskim prijavama u ukupnom iznosu od 15,4 miliona dinara.

Sumnja se i da je to lice neosnovano uvećalo troškove koji se odnose na fiktivnu nabavku robe od dobavljača u ukupnom iznosu od 78,6 miliona dinara. Na taj način je umanjena poreska osnovica i manje obračunat porez na dobit pravnih lica za 2017. godinu u iznosu od 11,7 miliona dinara.

Osumnjičenima je odredjena mera zadržavanja do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x