IZJAVE | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ, DIREKTOR STEVAN STOJANOVIĆ I KAPITEN DUŠAN TADIĆ

UEFA LIGA NACIJA: Srbija u grupi sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FSS
Podelite vest

Novi ciklus UEFA Lige nacija i rivali Srbije za sezonu 2022/23. Voljom žreba Orlovi se nalaze u grupi B4 sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom.

Foto: FSS printscreen

„Veoma teška grupa. Možda i najteža u Ligi B. Prioritet nam je prvo mesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali verujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrevanje za Mundijal. Biće to kvalitetne provere i predstojeći ciklus u Ligi nacija je  samo još jedan u nizu izazova koji nas očekuje“ izjavio je selektor Dragan Stojković.

Direktor A tima Stevan Stojanović ne krije da Orlovi idu na prvo mesto…

„U grupi B mislim da je naša grupa najjača. Ali ja znam kako naš selektor razmišlja, on voli da se uvek takmiči sa jakim timovima i ove utakmice biće dobra provera i pred Mundijal u Kataru. Norvešku dobro poznajemo iz baraža za Prvenstvo Evrope, imaju dobre igrače, pre svih Halanda. Švedska je dobro ušla u kvalifikacije za Prvenstvo sveta, bili su u jednom trenutku ispred Španije. Slovenija je dobra selekcija koju ne sme niko da potceni. Mi znamo šta hoćemo, koliko možemo, svima respekt, ali imamo kvalitet da se borimo za prvo mesto u grupi“ istakao je direktor A selekcije Stevan Stojanović.

I kapiten Dušan Tadić prokomentarisao je našu grupu u Ligi nacija…

„Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj meri predstavljati i odličnu pripremu i proveru za Svetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg  plasmana, poštovanje i respekt prema svima, ali naši ciljevi su jasni, želimo prvo mesto i promociju u Ligu A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri utakmice. Ali kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mesto“ rekao je kapiten Dušan Tadić.

Foto: FSS

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x