Udruženje Moja Srbija traži od Vlade da, umesto 100.000 turističkih vaučera, odobri 250.000

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Udruženje “Moja Srbija” zatražilo je danas da Vlada Srbije, umesto 100.000 turističkih vaučera, odobri i u januaru pusti u opticaj 250.000.

U dopisu Vladi udruženje ističe da povećanje vrednosti vaučera sa 5.000 dinara na 10.000 dinara predstavlja odličnu vest, kako za građane, tako i za hotelijere i ugostitelje u Srbiji, navedeno je u saopštenju medijima.

“Ova subvencija je tokom prethodnog perioda bila veliki zamajac razvoju domaćeg turizma, ali je skok cena obezvredio njen značaj. Nakon usklađivanja sa novim uslovima na tržištu, očekuje se da će domaći turizam nastaviti da beleži dobre rezultate kao i u prethodnim godinama”, navelo je udruženje.

Dodaje se da su mogući određeni problemi zbog velikog interesovanja građana i nedovoljnog broja vaučera koji će biti pušteni u opticaj.

“Po našim analizama, za Srbiju bi bilo optimalno da se odmah u januaru pusti u opticaj 250.000 vaučera za odmor”, rekao je Milan Ristić iz udruženja “Moja Srbija”.

Istakao je da emitovanje manjih serija u razmacima od nekoliko meseci stvara ozbiljne probleme vlasnicima smeštaja.

U udruženju predviđaju da će u periodu od 8. do 15. januara biti upućeno preko 200.000 zahteva za rezervaciju termina u objektima za odmor.

Vaučeri će, kako su ocenili, “planuti” već 15. januara, za samo par sati, a ugostiteljima će ostati više od 100.000 rezervisanih termina, za koje gosti nisu uspeli da predaju dokumentaciju.

“Na taj način stvara se nezadovoljstvo među građanima koji nisu uspeli da predaju svoje formulare, a ugostiteljima se nanosi bespotrebna šteta, jer su u mnogim slučajevima primorani da odbiju goste u terminima koje su građani rezervisali, a neće stići da predaju dokumentaciju”, ocenilo je udruženje.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je, kako je navedeno, podeljeno više od milion vaučera, promet u domaćem turizmu je višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x