Učesnici protesta Srbija protiv nasilja blokirali saobraćaj ispred Skupštine Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Učesnici sedmog po redu protesta “Srbija protiv nasilja” blokirali su saobraćaj ispred Skupštine Srbije pre zvaničnog početka okupljanja nešto pre 18 sati.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je da današnji protest “Srbija protiv nasilja” predstavlja upozorenje da se može biti još čvršći u odupiranju “bahatosti” vlasti.

Ona je u izjavi agenciji Beta na protestu istovremeno naglasila da “upozoravanje ne može da traje beskonačno dugo”.

“Ove slike, ova poplava koja se desila, snimci koji stižu iz cele Srbije – to je slikovit prikaz naše propasti, raspada Srbije pod ovom vlašću”, kazala je Manojlović.

Navela je da se sigurno neće odustati od zahteva i da današnji protest, kako je ocenila, predstavlja svojevrsno zaoštravanje obustavljanjem saobraćaja na autoputu kroz Beograd.

“Ovo mora da se završi što pre, ova bahata, korumpirana, nestručna i mafijaška vlast mora da se pošalje van političke scene”, rekla je Manojlović.

Dodala je da stavovi koje predstavnici vlasti iznose u javnosti čine da sve više ljudi bude odlučno da im se suprotstave i kako je kazala, usprotive “svemu onome što je nenormalno u Srbiji”.

Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” počeo je u centru Beograda, a nakon okupljanja ispred Skupštine Srbije, planirano je da učesnici šetaju Ulicom kneza Miloša do Mostarske petlje, gde će izaći na autoput i blokirati deonicu do Autokomande.

Ispred skupštine Srbije obratiće se javne ličnosti i “žrtve režima” i ponovite zahteve protesta, među kojima su i smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS).

Traži se i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Protesti “Srbija protiv nasilja” danas će biti održani i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije politički.

Protesti su počeli posle dva masovna ubistva 18 uglavnom mladih, 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i 4. maja u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x