U susret proleću – zašto treba jesti trešnje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: O.S.R.
Podelite vest

Svi vole da jedu trešnje zbog njihovog ukusa, ali malo njih zna da ovo voće sadrži mnoge sastojke koji pomažu u očuvanju zdravlja i  dobrog opšteg stanja organizma.

Ako svakodnevno jedemo  200 grama trešanja, štitimo organizam od mnogih bolesti, a pomažu i da  izgledamo zdravo i mlado.

Trešnje su idealna dijeta za pročišćavanje organizma, jer zahvaljujući kalijumu pomažu kod problema sa zadržavanjem tečnosti. Postoji dijeta sa trešnjama koja preporučuje 2 litra soka od trešanja na dan, tokom 72 sata. Cilj je da oslobodi organizam od toksina i mokraćne kiseline, ujedno i sagori masti. Trešanje treba da jedu osobe kojima je potrebno čišćenje organizma od toksina i tečnosti, kakav je slučaj sa onima koje pate od artritisa, gihta, gojaznosti, kamena u bubregu, kamena u žučnoj kesi i celulitom.

Zbog velike količine aktioksidanasa, štite od srčanih oboljenja, kancera ili artritisa, a bitan su izvor melatonina koji reguliše otkucaje srca i ciklus spavanja, tako da su idelane za sve koji imaju problema sa nesanicom i hroničnim umorom.

Sadrže beta-karoten i vitamin A, čak 20 puta više nego jagode i brusnice. Bogate su vitaminima C i E, gvožđem, folnom kiselinom, kalijumom i magnezijumom.
Sprečavaju gubljenje pamćenja i štite od Alchajmerove bolesti, ublažavaju simptome gihta i artritisa.

Sprečavaju gubitak vida i pojavu katarakte, a zbog vlakana koje sadrže dobre su i za probavu. Nemaju mnogo kalorija, pa su idealan obrok za sve koji žele da smršaju.

Ublažavaju bol, pa se pre svega preporučuju kod bolova u mišićima i tetivama, a bogate su flavonoidima koji sprečavaju oštećenje ćelija u organizmu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x