U Srbiji se danas obeležava Dan MUP-a i Dan policije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji se danas obeležava Dan ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Dan policije, a centralna svečanost biće održana u 11.00 u beogradskoj “Štark Areni”.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, Čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca biće održan Knez Mihailovom ulicom, sa početkom u 14.00.

Od 13.00 građani će na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu moći da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

Tokom održavanja manifestacije na Kalemegdanu, pripadnici Sektora za vanredne situacije izvešće vežbe gašenja požara, a posetioci će videti i tehnike borilačkih veština koje će izvesti pripadnici Žandarmerije, SAJ-a i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je uoči obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, da je Srbija bezbedna zemlјa, da građani imaju kome da veruju i na koga da se oslone, jer policija vodi računa o svakom segmentu života, kao i da je svojim rezultatima ostvarila veliko priznanje od svih evropskih policija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x