U Srbiji pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

U Srbiji će u četvrtak, 13. oktobra ujutro u nižim predelima, duž rečnih tokova i po kotlinama biti mestimično magla a tokom dana pretežno oblačno, mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidromteorološki zavod.

Кasno posle podne i uveče u Vojvodini će biti smanjenje oblačnosti. Duvaće slab vetar istočnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od devet do 12 stepeni, a najviša od 17 do 20 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutro na širem području grada biti kratkotrajna magla a u toku dana pretežno oblačno, u pojedinim delovima grada sa slabom kratkotrajnom kišom. Кrajem dana se očekuje smanjenje oblačnosti. Duvaće slab vetar istočnih pravaca. Najniža temperatura će biti oko 12 stepeni, a najviša oko 19.

U Srbiji će u petak ujutro biti mestimično magla, uglavnom po kotlinama, duž rečnih tokova i u nižim predelima, a u toku dana promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova, a od subote će biti pretežno sunčano.

Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata kratkotrajno i jak jugoistočni vetar.

Dnevna temperatura u petak će biti od 17 do 20 stepeni Celzijusa, a zatim će biti u postepenom porastu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 13. oktobar 2022:

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno nepovolјno na hronične bolesnike, naročito tokom jutarnjih sati. Poseban oprez se, u mestima sa maglom u prepodnevnim časovima, savetuje astmatičarima, reumatičarima i osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenlјivo raspoloženje, glavobolјa i nesanica.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x