U Somboru premijerno prikazan film o Desimiru Stanojeviću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

U Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” u  Somboru,  sinoć je premijerno prikazan dugometražni dokumentarni film “Život je mjuzikl” o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću. Film je prikazan  na dan rođenja prerano preminulog srpskog glumca.

Nakon projekcije filma, sećanje na Deska su publici preneli članovi porodice, supruga Nada Nikolić Stanojević, ćerka Nina Ćosić muzičarka i zet Zoran Ćosić glumac, kao i prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela.
Publici u sali obratila se i Vesna Šašić glumica i direktorica Kulturnog centra,  kao i producent filma Oliver Paunović, koji je bio i Deskov prijatelj.
“Hvala na svemu što je uradio za glumu u Nišu i u Srbiji. Desko je izdigao niško Narodno pozorište, kao što ste mogli da vidite u filmu, doveo je prvi mjuzikl u to pozorište. Bio je neko ko je bio cenjen i u pozorištu na  Terazijama, imao je fenomenalne uloge, a onu koju je najviše voleo je Grk Zorba. O njemu mogu da kažem sve najbolje. Igrom slučaja poznavao sam ga poslednjih desetak godina njegovog života. Viđali smo se iz dana  dan, a  vreme koje smo provodili zajedno u Nišu, ili Beogradu  učinilo je da postanemo bliski prijatelji. Iz tog prijateljstva rodio se i ovaj film “Život je mjuzikl” i kroz njega će Desko živeti zauvek i večno”, rekao je Oliver Paunović na premijeri filma u Somboru.
Poznati srpski glumac preminuo je 10. marta 2020. godine u 69. godini života.
Zoran Ćosić, Nina Čosić, Nada Stanojević i Oliver Paunović

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x