U protekla tri dana dejstvovano sa 114 protivgradnih linija odbrane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je u toku procena štete koju je juče popodne i noćas izazvao grad u okolini Vrnjačke Banje i Kragujevca.

Nedimović je, nakon obilaska skladišta Republičke direkcije za robne rezerve, naveo da procenu štete rade osiguravajuće kuće i lokalni inspekcijski organi, dodavši da je to ministarstvo u kontaktu sa Asocijacijom malinara kako bi se utvrdilo da li oni imaju eventualne štete.

Potpredsednik Vlade je naveo podatak da su u poslednja tri dana ispaljene 1.003 rakete sa 114 protivgradnih linija odbrane, dodavši da je u poslednje četiri godine protivgradna zaštita modernizovana.

On je rekao da je uvedena automatska protivgradna odbrana na području radarskih centara Samoš, Bajša i Fruška gora, pri čemu je na taj način pokrivrena kompletna Vojvodina.

Nedimović je podsetio na to da je Radarski centar Valjevo potpuno pokriven automatskim stanicama za protivgradnu zaštitu, koja se pokazala veoma efikasnom, jer u poslednje tri godine tamo štete od grada gotovo da nije ni bilo.

On je predočio da je polovina površine koju brani Radarski centar Bukulja pokrivena automatskom protivgradnom odbranom i da je u toku završetak opremanja ostalih stanica na tom terenu.

Sada radimo sa Republikom Srpskom da zaštitimo zapadnu Srbiju na prostoru od Vlasenice do Višegrada. Tamo se radi četrdesetak protivgradnih automatskih stanica i time ćemo potpuno zaokružiti zapadnu Srbiju, koja nam je najizdašniji voćarski kraj, rekao je Nedimović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x