U parku Mini Jugoslavije vandali uništili spomenik Josipu Brozu Titu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto FaceBook Mini Jugoslavija - Yugoland
Podelite vest

U parku Mini Jugoslavije kraj Subotice vanadli su uništili spomenik Josipu Brozu Titu, potvrdili su danas za portal Magločistač predstavnici pokreta IV Mini Jugoslavije, udruženja gradjana Solitarnost i Centar – Tito. Iz tih udruženja su ocenili da je u pitanju vandalski čin i pozvali subotičku policiju da pronadju počinioce.

Kako su rekli, spomenik je oštećen i srušen u noći između 2.i 3. marta.

“Ovo je definitivno vandalski čin. Nije bilo nikakve ekonomske koristi, kao što je bilo u nekim prethodnim slučajevima, kada je bila bista od bronze ili nekih metala koji su odavde nošeni”, rekao je predsednik pokreta IV Mini Jugoslavije Goran Gabrić.

On je poručio da neće stati sa svojom borbom za bolje društvo i da će i dalje ovaj park biti mesto okupljanja ljudi dobre volje i antifašista iz svih krajeva sveta. Predsednik udruženja gradjana Solidarnost Mikloš Olajoš Nadj smatra da je ovaj vandalski čin uperen protiv čoveka i protiv zajedničkog života danas u Subotici.

Osnivač IV Mini Jugoslavije Blaško Gabrić podsetio je da ovo nije prvi put da su vandali napravili štetu u ovom parku.

“U više navrata je polomljeno nekoliko stolova i klupa, dok je spomenik jednom pretrpeo oštećenje kada mu je slomljen šinjel”, rekao je Gabrić i izrazio nadu da će policija pronaći počinioce ovog vandalizma.

Titov spomenik je napravio vajar Franjo Mačković i on će, kako je najavljeno, u narednom periodu biti obnovljen.

VI{E FOROGRAFIJA na FaceBook Mini Jugoslavija – Yugoland

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x