U ovoj godini 15 poginulih u udesima, nastavlja se pojačana kontrola saobraćaja širom Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: B.Lj.
Podelite vest

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 31. decembra do 9. januara, otkriveno je 31.828 saobraćajnih prekršaja, što predstavlja najviše prekršaja u tom periodu u poslednjih pet godina, a 84 odsto više u odnosu na praznični period prošle godine.

“Posebno zabrinjava podatak da je tokom akcije kontrole saobraćaja u toku praznika, u odnosu na isti period 2020, broj vozača koju su isključeni zbog vožnje pod dejstvom alkohola dupliran, a da je broj onih koji su vozili pod dejstvom narkotika povećan čak četiri puta”, naveo je u saopštenju ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Iz saobraćaja su zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključena 2.043 vozača, od kojih je 445 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je, kako se navodi u saopštenju, i 87 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija sankcionisala je 15.574 vozača zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja pojasa sankcionisano 5.367 vozača, odnosno putnika u vozilima.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd – 3.510, na teritoriji Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici otkriveno 2.313, a na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu 1.786.

Ministar Vulin naveo je da je tokom decembra 2021. u saobraćajnim nezgodama stradalo je 59 osoba, 16 više nego u istom periodu 2020, a da je od početka 2022. poginulo 15 ljudi.

Kako javlja MUP, saobraćajna policija nastaviće akciju pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x