U Nišu sutra dva protesta i poseta Vučića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/ I.T.
Podelite vest

Dva protesta najavljena su za subotu, 11. decembar u Nišu, najpre u 12.00 ispred Gradske kuće, a potom u 14.00 časova ekološki protest ispred Skupštine grada.

Protest ispred Gradske kuće organizuju igrači, rukovodsto i članovi stručnog štaba Vaterpolo kluba Nais, zbog toga što Grad Niš u narednoj godini namerava da smanji izdvajanja za sportske klubove.

U saopštenju tog kluba navedeno je da grad planira da naredne godine za sport izdvoji 150 miliona dinara, dok je prošle godine iz budžeta izdvojeno 200 miliona dinara, a 2021. godine 400 miliona dinara.

Vaterpolisti su pozvali sve “sportske radnike, trenere i igrače, sadašnje i bivše, sportske novinare i sve ljude koji znaju da vrednuju i pamte sve uspehe niških sportskih klubova da im se pridruže u odbrani niškog sporta”.

“Želimo da ovakvim protestom iskažemo svoju duboku zabrinutost i pokušamo da u razgovoru sa gradskim ocima izdejstvujemo od Grada da se budžetom za sport u 2022. vrati oduzeto, makar na onaj nivo finansijskih sredstava koji je bio u 2020. godini iz razloga što ne postoji opravdanje za ovakav odnos prema sportskim kolektivima u našem gradu”, naveli su u Naisu.

Gradjani koji se protive otvaranju rudnika Rio Tinta u Srbiji i traže vraćanje ranijih Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu, okupiće se, kao i prethodne subote ispred Skupštine grada, a potom će, kako je najavljeno na društvenim mrežama, ići u protestnu šetnju kroz širi centar grada i na kraju blokirati saobraćaj na okretnici Bulevara Nemanjića i Sremske ulice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo trodnevnu posetu Nišavskom okrugu, a u toku sutrašnjeg prepodneva biće u kasarni “Mija Stanimirović” i na obližnjem brdu Lisinac, na kojem će biti organizovana vojna vežba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x