U Novom Sadu svečano otvoren Kineski festival svetla

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube novosadskatelevizija printscreen
Podelite vest

U Novom Sadu sinoć je svečano otvoren Kineski festival svetla, šestu godinu zaredom, a povodom lunarne (kineske) Nove godine. Uz predstavljanje kineskih svetlećih lampiona u jarkim bojama simbolično je, u Limanskom parku, proslavljena kineska Nova godina.

Festival su otvorili gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kine u Srbiji Li Ming koji je rekao da festival doprinosi negovanju kulture njegove zemlje i jačanju odnosa dva naroda.

“Kineska Nova godina potiče iz Kine, ali pripada svetu. Ovo je dobar primer čeličnog prijateljstva dva naroda”, poručio je Li Ming.

Đurić je rekao da u Novom Sadu posluje mnogo kineskih kompanija koje rade na najvećim infrastrukturnim projektima, poput izgradnje Fruškogorskog koridora, mosta preko Dunava i drugih.

“Ova godina, kao Godina Zmaja, prema verovanju, pravo je vreme za obnovu i uspostavljanje temelja za dugoročan uspeh. Neka nam, u skladu sa tim verovanjem, donese nove uspehe i projekte, novu razmenu dobrog i vrednog za oba naroda”, rekao je Đurić.

Organizator festivala, umetnik Slobodan Trkulja rekao je da je ove godine u Novom Sadu postavljen do sada najveći Festival svetla u Srbiji. Ulaz je besplatan, a lampioni će biti paljeni svakog dana u 17.00, sve do 25. februara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x