U Meksiku aplikacija za poslednje želje budućeg pokojnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Uprva carine RS

Meksikanac Migel Farel (Miguel Farrell) dizajnirao je aplikaciju za čuvanje poruka i poslednjih želja, koje bi korisnik želeo da podeli sa najmilijima posle svoje smrti.

Aplikacija nazvana Past Post “omogućava korisniku da ostavi poruke koje će se koristiti posle njegove smrti”, rekao je za Frans pres njen tvorac, preduzetnik Farel.

Kao primer je naveo da otac može da snimi čestitke koje će njegova deca slušati godinama kasnije kada diplomiraju u slučaju da u međuvremenu umre.

Aplikacija čuva video snimke u obliku NFT-a, sertifikata autentičnosti povezanog sa računarskom datotekom koja može biti slika, tekst ili muzičko delo, a koja se ne može kopirati ili menjati.

Farel je rekao da Past Post košta 19 dolara godišnje i može da posluži da korisnik unapred snimi uputstva za sopstvenu sahranu, ili druge tekuće stvari kao što su računi u bankama i šifre naloga na društvenim mrežama.

Dizajner je upozorio da aplikacija nije digitalni testament jer ne može da zameni stvarni testament pošto zakon zahteva overeni dokument.

Dokument kreiran aplikacijom “nema nikakvu pravnu, ali ima veoma važnu simboličku vrednost”, dodao je Farel.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x