U Leskovcu počela izgradnja prve hrišćanske romske crkve u Srbiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: YouTube Crkva pod satorom TV video printscreen

U Leskovcu su počeli radovi na izgradnji prve hrišćanske romske crkve u Srbiji.

Verski objekat koji pripada Protestantskoj evanđeoskoj crkvi prostiraće se na oko 1.000 kvadratnih metara i imaće oko 700 mesta, a starešina crkve u Leskovcu Selim Alijević kazao je da je od oko 220.000 evra, koliko iznose procenjeni troškovi izgradnje i opremanja objekta, do sada po osnovu donacija prikupljeno oko 50.000 evra.

„Ovo je za nas poseban trenutak jer smo od 2001. godine bili pod šatorom i bilo je jako teško biti unutra i leti i zimi, ali uz pomoć našeg dragocenog Boga prikupili smo početna sredstva“, kazao je Alijević.

On je rekao u Srbiji ima desetak protestanskih evanđeoskih crkava a mnoge od njih su, po njegovim rečima, nastale upravo iz leskovačke crkve gde je pastor po povratku sa školovanja u Engleskoj obučavao mlade.

„Poslao sam pismo svim mojim prijateljima u inostranstvu. Neki su nam odgovorili, druge čekamo s obzirom da su sada godišnji odmori. Ali, pomoći će nam i Protestanske evanđeoske crkve iz naše zemlje. Pisao sam predsedniku Protestanskih evanđeoskih crkava u Srbiji i on je obećao da će i njihova crkva sa sedištem u Beogradu takođe pomoći koliko može“, rekao je Alijević.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je prilikom polaganja kamena temeljca da se radi o „istorijskom danu“. „Srećan sam što prisustvujem istorijskom danu kada polažemo kamen temeljac na mestu gde će biti centar okupljanja, druženja, mesto ljubavi, razmena ideja, mesto planova za romsku populaciju koja je značajna u našem društvu“, kazao je gradonačelnik.

Pored crkve biće sagrađeni i dečji vrtić i objekat za održavanje sastanaka, a po rečima Alijevića objekat će biti otvoren za sve građane, ne samo za Rome.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x